The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Monday, May 14, 2012

Surat buat Z

Assalamualaikum :)

dah lamaaaaa sangat blog tak berupdate . memang takde orang kesah pon kan. hehe. ni update pon sebab nak bagi nasihat kat someone yang sangat rapat dengan aku. and maybe tak perlu di mention kan nama beliau ye. dia ada maslaah dalam perhubungan dia. aku bukan someone yang hebat dalam memberi nasihat sebab aku pon sama macam orang lain yang kadang2 merasakan dunia ini tak adil. but bila difikirkan balik. its not about dunia yang tidak adil. tapi remember that, Allah sengaja beri kita sesuata dugaan untuk kita terus berusaha uat yang terbaik.dan jadikan ia suatu pengajran. and now this is for you dear.

Dear Z,

sorry sebab mungkin aku tak faham apa kau rasa. yelah macam mana aku nak rasa sedangkan kau yang lalui nya dan bukan aku. tapi jangan ingat aku tak pernah lalui apa yang kau tengah lalui sekarang. walaupun kita sebaya tapi aku rasa aku lagi matang dari kau.kahkah. ok abaikan apa yang aku mengarut. -.-'

sayangku Z, (hamboi melampau aku kan =.=')

setiap hubungan kau yang kau lalui selalunya berakhir dengan kekecewaan. yes aku faham.aku pon pernah rasa dikecewakan. aku pon pernah rasa macam mana mengecewakan orang. tapi kau kena ingat. tu semua Allah yang aturkan. jangan pernah kau simpan dendam. tak elok untuk kesihatan. hikhik. pernah kot dulu aku cakap. sengaja Allah berikan kita orang yang salah, sebab Dia nak bagi kita sesorang yang desrve untuk diri kita. jadi jangan pernah menyalahkan diri kau. semuanya telah diaturkan oleh Dia. ingat tu ook.

Z,

bukan niat nak kacau bilaukan hubungan kau. tapi aku rasa kau patot lepaskan perempuan yang tak pernah nak menghargai kesetiaan kau. tak pernah nak guna dengan baik peluang yang kau dah bagi pada dia. jangan disebabkan sayang sampai kau buta dengan tu semua. maaf terkasor bahasa. hahah.

wahai Z,

ooleh kerana aku dah banyak sangat baca novel. so aku rasa better tak payah simpan dendam dekat someone yang pernah sakitkan hati kau.yang pernah kecewakan kau. banyak kan sabar. doa banyak banyak.apa kata kau belajar betul betul. kau kerja simpan duit. bila kewangan dah stabil then jumpa perempuan yang kau suka.kau terus je merisik. itukan lebih molek. aku selalu berangan macam tu.haha. jangan disebabkan perempuan,semangat kau rapuh, mood belajar,kerja semua hilang. tak bagus untuk kesihatan tau. hikhik.

aku tak tahu nak tulis apa lagi. sebab aku bukan doktor cinta. aku bukan pakar psikologi yang hebat.yang boleh selesaikan masalah orang. tapi dengan berbekalkan pengalaman bila membaca novel aku pon nasihat kat kau.hahah. jaga diri, muhasabah diri, itu yang terbaik.kita tak boleh buat semua orang suka kan kita. sebab kita bukan sape sape.just be yourself. bia orang suka kita sebab diri kita.bukan sebab siapa dia nak kita jadi.

penat menaip. jadi stop sampai sini. till then take care. :)

5 comments:

::dEyb:: said...

untung awak Z ade kawan amek berat ;)
gud job elly

Elly Othman said...

hikhik thanks kak dybah ! :)

Pretty2 Shy said...

Moga Z sembuh dari 'lukanya' tu ..

::dEyb:: said...

HIHI SESAME ;)

Elly Othman said...

yup mudah2an :)