The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Friday, November 11, 2011

5 Sebab orang tak hengen FOLLOW blog korang :p

Assalamualaikum :)

tadi masa blogwalking terjumpa lahh info tepat dan padat.huhu. aku tengok semakin rancak pengunaan ayat ni.

'Done follow,please follow me back'

alah biasalah tu kan.nak cari follower.aku pon macam tu gak dulu. tapi bila dah blogwalking.tengok entry entry blogger bagi tips.memang rasa berubah jugak lah.hahaha. ok straight to the point.meh kita tengok 5sebab kenapa orang tak hengen follow korang. melain kan orang tu spesis macam korang sebab tu dia bantai follow je :D


5 SEBAB BLOGGER TAK NAK FOLLOW BLOG KORANG :)

1. paksa follow blog

ni apa kes main paksa paksa follow. pantang betul main paksa paksa.siap ada ayat. 'tolong follow blog titew,nanti titew follow blek,kalau u olss tak follow harap maaf titew tak follow lah'  amboiii. suruh orang follow baru korang nak follow blek. nampak sangat tak ikhlas ko nak follow.haishhh -.-


2. Music Player.

ramai blogger pasang music player kan dekat blog? ok bolehh nak pasang. tapi jangan lah melampau sampai mengganggu orang tu nak baca entry korang je.tengah santai tengok blog blog orang tibe tibe bukak blog korang lagu linkin park,lagu eminem.mati saket jantung dibuatnya. kalau nak ada music player tu pon p lah pasang lagu santai santai..sejuk perut dengar.hee~


3. Tulisan macam budak tadika



Maaf bagi sesiapa yang terasa. tapi nilah hakikat nya. tengok mcm gambar tu. tulisan kecik beso kecik beso. seriously kalau aku masuk blog yang tulisan kecik beso macam ni memang aku pangkah terus. sebab pening pale nak membaca nya. lepas tu ada yang siap setiap satu perkataan tu colourfull bukan main,. macam pertandingan mewarna dah aku tengok :p and and ! titew tak shuke lah korunk tulish mcm tu. ok fine. aku tak faham kalau ada sesetengah blogger yang melampau sangat nak pendekkan perkataan. pastu siap ada H H H ala ala penulisan orang dulu dulu . maaf bagi yang terasa.


4. Gadjet melampau lampau

gadjet thank you 2x bagai. gadjet follow me. gadjet welcome ! gadjet yang buat orang payah nak baca entry kau. amboiii melampau nau lah nak decorate blog tu. sikit2 sudah lah :) lagi satu kan. kalau letak gadjet banyak banyak ni serabut lah.juling mata aku tau. pastu pastu nantikan belog korang lembappppppppppppp. percaya lah kata kata aku. *sebab aku pon macam ni dulu dulu*


5. Entry takda info

ggrrrr .. yang ni aku pon kengkadang macam ni. memang tak selalu idea datang mencurah keladang gandum. tapi lagi best kalau korang pot pet kat entry tu eventhough takde info nanti last last tu tinggalkan lah nota kaki ke nota kepala ke nota apa ke. korang bagilah satu satu ayat pengajaran ke ayat konklusi ke ape ke. yang berguna sikit. baru syokkk.


eh eh..semua sebab sebab ni biasalah akan dilalui semua blogger pada permulaan mereka nak maju nak berkembang. aku pon sama je. jadi bila dah tahu macam ni.kenapa tak nak cuba berubah?? bila nak maju kalau teguran orang tak dapat terima. bila pantang ditegur. cuba fikir. korang blogwalking sana sini. takkan tak nampak cara blogger blogger hebat tu punya penulisan dia. contohi mereka.memang tak kan boleh sama. sekurang kurangnya ada orang yang sudi jadi pembaca setia blog korang kan :) 

kita blogger blogger kena lah saling menegur salaing menasihati saling beramah tamah. kalau bukan sesama kita yang menegur siapa lagi kan ? :) maaf entry panjang mengada :) jaga diri ye korunk :p

Credit : Cik Zety 

8 comments:

Athirah ' s said...

yg 1st tu mmg biasa .. padahal dah pesan , tinggalkan jek link nnti aku follow kalau best ..tetibe die taip ' ifollowyou , youfollowiback'..

nampk sgt isisi dalm blog aku tu doang tak baca , saja tinggalkan link.. hehe

semoga 5 sebab org tak nak follow ini mnjadi bekalan utk mereka semua :) nice entry .

Suhaili Othman said...

ada pnh sekali dia paksa follow. siap tanya nape tak follow blek -.- hee~ tq :)

Herlisyatt said...

hehehe.
1st tuh setuju sgt
mcm muke xmalu.
follow me back. -__- hahah

Suhaili Othman said...

hahaha sabar jelah :) boleh nak bbuat mcm tu. tp ayat tu kasi tukar. buat lah mcm ni. 'kalau sudi follow lah saya blek ye :p

Cik Zety said...

hehe, tenkiu sudi baca entri xseberapa tu tapi mmg btul xelok amalkan yg lima ni :)

Lya Dania said...

music?
ehem..terasa den!hahahaha..

Suhaili Othman said...

kita kena buka minda bila berblogwalking kan :) btw tq ck zety untuk entry yg awesome tu. sbb tu nak share :)

Suhaili Othman said...

@Lya Dania boleh je psg music tpi jgn lah lagu yang akn mengganggu org nak baca entry:)