The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Thursday, May 19, 2011

Bunyi Gitar (^__^)

Hoorreeey !! guess what ? i've got a guitar !! eventhough juz gitar kapok.hee~ aku pesan ayah untuk beli gitar second hand.yelah gitar baru paling cikai pon atas RM100 right?? but semalam after aku bagi duit gaji aku sikit kat mak aku. mak aku bagi RM100 kat ayah aku untuk belikan gitar aku.. heee~

balik kerja dengan gila excited nya aku jerit jerit tanya mana gitar.HAHAA.ayah aku senyum je..macam biasa lah kan..heheh..ayah ak selalu senyum tanda nya yang dia dah ada plan dia sendiri or dia dah ready untuk buat suprise.haha.then ayah cakap..malam nanti tunggu abg hery telefon.. woahhh..then aku tanya sapeabg hery ?? haha rupenye dia salah seorang ahli band polis. diorang nak pergi beli barang muzik so ayah aku just pesan kat diorang je..wee~ thanks abg hery *even aku tak kenal sape dia.haha

so malam tadi aku dengan tak tentu halanya dok keluar masuk bilik pergi ruang tamu. pantang dengar handphone terus rembat cakap tu abg hery..hahhaa.dalam kul 10 lebih kot aku rasa..malam ok. ayah aku dapat meseg. then ayah kuar bilik aku dah senyum senyum kambing kat ayah.ayah lagi lah tersengih buat dekk je. hati aku dup dap dup dap macam nak pegi jumpa pakwe je.hahah.tibe tibe ayah ak kata.ayah nakkeluar nak pergi amek guitar adek .

waahhhhhhhhhhhhhhhh.giler tak jerit aku.hahaha,, aku dah angkat2 kening kat ayah.haha, ayah gelak je.. lepas a half an hour ayah balek.aku buat buat cool je..aku dengar ayah tanya akak aku mana aku.. then aku kuar bilik muke rilex...sekali aku tengok gitar aku warna hitam. pehhh semart syioottt... pelik pelik je kan ak uni? dapat gitar je pon.. itu pon nak excited..actually aku nak gitar dar tahunlepas.tapi apakan daya. dulu mak ayah yang tanggung.tak kan nak mintak kan.so now.dah ada duit sendiri.aku beli lah..

ok sambung cerita sal gitar ni. akuagak terkejut sebab gitar ni aku tengok macam baru je.then aku tanya lah aya aku.ni gitar second hand ke ? ayah aku kata ini gitar baru dek.. diorang dapat murah. wah giler hepi. gitar santa cruz(kapok punye) aku agak2 mahal lh kan..then ayah aku kate harga sebenar dalam RM17+ mcm tu.but diorg baik punye bincang.. dapat bapa korang nak tahu ! only RM99 sahaja. heee~ bole tunjuk resit der.. then dia bagi stiker sekali.bu taku mana reti tampal2 ni.haha.

so malam tadi aku tidur beralaskan gitar..haha. mana ada. aku letak gitar kat sebelah katil then tidur sambil tangan membelai belai gitar kesayangan aku.thanks Allah.. sebab murah kan rezeki aku.. start keja rezeki bertambah..alhamdulilah.. sekarang aku dah ada laptop sendiri ,motor sendiri, GUITAR sendiri. so sekarang kmpul duit untuk support belajar pulak.. and hpe abg aku akan kumpul duit beli camera nikon ^^ ..tak dapat nikon.dapat lumix t pon jadik lah..

hehehe.ok nak buat pengakuan.. aku beli guitar.BUT aku tak pandai maen gitar ! itu hakikatnya.aku beli sekadar melepas gian nengok orang lain ada gitar.HAHHA. gilar kan ? aku langsung tak penah men gitar.dlu time nasyid aku just main tamborin ,dgn alatan2 nasyid yg gendang2 tu je. ak pon dah lupe nama dia. and now beralih pada gitar. so kena belajar gitar betul betul sebab abang aku kata kalau aku terel men gitar ni nanty dia akan belikan gitar current tok aku.. wah happy...

wish me luck lh .hihihi.. :)

1 comment:

Nur Farah said...

congrate der:)
ade mase t belajar lah men gitar okey..
n it fun:)