The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Monday, June 11, 2012

Handmade phone casing.

Assalamualaikum :)

dengan keterujaan yang melonjak lonjak nak bagitahu yang akku berjaya buat phone casing. 100 % handmade. hebat betul tangan aku menjahit.hahaha.

hari sabtu hari tu teman mak and ayah pegi sentul nak potong rambut baby. lepas tu jalan jalan then jumpa kedai bunga. kedai bunga tu pula jual kain felt ni. aku pon tak sure apa nama sebenar dia. felt craft ke ? apa ke ? suka hati lah ye. hikhik

contoh dia macam ni lah. tapi ni dah gojes gila. comel bebeno. dia jual kain, benang, accessories dia semua asing asing. sebab nak ikut kreativiti korang lah kan. so aku pilih warna pink sebab baby suka warna pink. amek bunga2. dengan ladybug. *ladybug atau ladybird ?? -.-'

ni step nak membuat phone casing. :)


1. sediakan kain felt, benang, jarum,gam uhu,gunting, hiasan dia sekali. (benang and jarum dia lain dengan benang yang biasa kita guna jahit baju tu ok.)

2. potong kain tu ikot size phone korang. macam aku aku ikot size BB aku lah kan. then jahit lah tepi tepi dia. ni first time aku jahit benda2 macam ni.so jahitan tak berapa kemas. pandai pandai korang lah nanti ye,

3. ok ni dah siap. hahahaha. cantik kan cantik kan ? haha ok aku lupa nak bagitahu. kan ada penutup tu kan ? korang boleh guna butang ketap yang besi tu atau butang baju biasa tu. ikot kreativiti korang, yang bunga tu korang cuma perlu gam kan dekat mana mana tempat yang korang suka.

seronok tau buat ni. aku buat ni sementara tunggu mak aku g majlis orang bertunang. aku dah siap nak keluar jalan. tapi memandangkan mak aku lambat tu yang isi masa dengan buat benda ni.

#rasa puas bila benda ni dah siap tau. lepas tu akak aku dah start dengan idea dia nak buat untuk time dia kawen nanti.dia suruh aku jahit. aku ni kan memang takde kerja -.-'

3 comments:

::dEyb:: said...

wewiiitt...santek, nak satu! ;p

Elly Othman said...

hikhik nak warna apa ? :p

::dEyb:: said...

nak warna purple ;)