The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Tuesday, December 6, 2011

fikir dulu baru lontar ayat kau

Assalamualaikum :)

dekat facebook dah semakin banyak orang share profile profile yang mengaibkan seseorang. apa nak jadi ?


bila orang tu dah share benda yang yang mengaibkan,manusia manusia yang giler dengan cerita HOT terus mencaci maki terus terusan melontar ayat yang aku sendiri pikir mereka lah sebenarnya apa yang mereka katakan.


aku tak puas hati bila tengok orang share profile profile yang konon nya HOT dengan cerita cerita.yang mengaibkan. aku pon selongkar lah. selongkar punya selongkar.ok fine. itu cerita silam . cerita silam orrang yang jadi mangsa tu. what the fishhhhh! mangsa tu tengah cuba untuk berubah. tapi si pemangsa ni terus terusan share benda benda yang kini mangsa tu dah menyesal.


apa point korang sebar aib orang ? lepas tu dengan 'BIJAK' nya manusia manusia yang mengelupur nak komen terus komen tanpa usul periksa. terus terusan cakap 'BODOH''KAFIR' dan macam macam caci maki.tak rasa diri korang lagi kafir ke bila menegur rasa kecewa dengan sikap mangsa . *aku geram*


kenapa mudah sangat kau hukum seseorang tu ? aduhaiiiii. kau nak orang pandang kau baik ke bila kau tegur orang tu salah. haiyaa msalah nya cara kau tegur salah lah giler -.- *sorry* perlu ke kau cakap dia 'BODOH' 'KAFIR' dan bla bla bla lagi ?bukan nampak kau lagi tak beragama bila kau tegur macam tu ke ? ishh puihhh ! aku geram giler dah ni.


point dia sekarang. yang share dan yang mengomen. jangan kau hukum sesorang tu bila kau sendiri tak tahu hujung pangkal sesuatu tu.jangan nak main terjah je. guna akal kau bila nak lontar ayat kau. and letak diri kau sendiri kaat tempat mangsa.kau rasa kau nak ke orang tegur kau macam cara kau tegur orang tu ? der! guna otak der. guna akal' kan dah maju.akal pon kena pandai pikir lah der..

#aku cakap untuk peringatan aku dan semua.take it or leave it.

nak beli hadiah ?KLIK bawah :)

2 comments:

Cik Zety said...

yup ! setuju dengan elly. kadang-kadang kalau baca pon just baca jelah, xperlu kot nak komen macam kita lagi bagus atau share2 pulak.

Suhaili Othman said...

yeahhh!ada jugak yang setuju dgn elly ! :D hehe