The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Thursday, October 13, 2011

McD haram ?

jangan terkujat pulakkk. jangan marah marah :)
Duduk diam diam. baca jangan bising. baca sampai habis. lepas tu pikiaq sendiri :)

ini description dia.
Ajaklah (pujuklah) keluarga dan teman-teman jangan menjamu selera di McD lagi.
McD adalah rakan korporat 'Jewish United Funds' dan 'Jewish Federation'. Melalui Israel Commison, Jewish United Fund berkerja untuk memastikan sokongan Amerika kepada Israel dari sudut ketenteraan, politik, media dan ekonomi.


Ceritakan pada anak-anak kenapa kita tak boleh makan di McD...
 kenyataan itu aku copy paste dari facebook.bukan dari aku.

pendapat korang ?


ni comment2 bagi gambar tersebut.

pendapat korang ? 1st comment tu aku sokong jugak. kalau nak difikirkan. dah banyak dah barang barang yahudi yang kita guna. xkira makanan xkira alatan apa apa. nak tahu apa barang yahudi ? meh tengok.kalau salah sila betulkan aku :)

-jenama Nestle
-mcd,starbucks,
-malboro,winston (aku rasa ni rokok)
-coca cola (air tin gas tu hah)
-POLO , DKNY (jenama baju dan perfume kan ?)
-Disney product (kartun2,baju,apa lagi ?)
-coffee mate (krimer susu tu)
-NOKIA (handphone korang yang canggih sangat tu)
-Johnson&johnson. (betul ke aku ni? )
-L'Oreal (pembersih muka tu)
-Intel ((komputer riba.mungkin-.-)
-dan banyak lagi..

kalau aku list semua .boleh lebam tangan aku. haha.search sendiri lah ye.

aku yakin percaya salah satu barang yang aku list kan mesty ada dekat rumah korang atau korang pernah guna.jadi macam mana nak boikot tu ??

ok aku biarkan tergantung. sebab nak bagi korang fikir. aku nya pendapat ? hmm. aku guna phone nokia, aku gne perfume DKNY,kengkadang aku makan Mcd,baby oil aku gne johnson johnson tu,aku minum dan makan oat dan koko crunch nestle,dulu dulu gune pencuci muka L'Oreal sekarang gune Clinique(brg yahudi jugak) .soo what do you guys think ? blurrrr-___-

2 comments:

El said...

rasanya tak payah fikir sngat nak boikot semua barang diorang. kita yang muslim ni kena pandai develop diri sendiri, buat produk international jugak. jangan fikir short term solution boikot itu boikot ini. kalau satu juta org islam tak makan McD, starbuck, macamlah diorg terus bankrupt

duk boikot sana sini, tapi orang melayu still melepak hisap rokok tepi jalan, takde guna jugak. diorang berjaya sebab rajin...nak jatuhkan diorang pun kita kena rajin.
#just saying :)

Suhaili Othman said...

@El
tahu takpe. suruh boikot tu ini. tapi dekat tangan rokok winston sebatang. memang tak masuk akal. hee~