The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Tuesday, October 11, 2011

Kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah ? :(

bila dah bercinta mana yang takde jodoh.habis lah terputus ditengah jalan. kesian. sedih ,merajuk,bawak diri,merana. apa lagi ?

ada korang fikir kenapa korang takde jodoh dengan dia walaupun korang rasa korang dah cukup sesuai untuk bersama ? korang ada fikir tak ? maybe sesetengah ada yang fikir. maybe jugak ada yang asyik salahkan takdir atau salahkan sesapa.

cuba fikir lagi. siapa yang ciptakan korang ? tak terfikir ke setiap hikmah yang berlaku ?? ada fikir positif tak time putus cinta melarat2 sampai nangis bengkak bengkak mata? berani kerat jari dalam 10 orang akan ada cuma 2 atau 3 yang akan cool je. yang selbihnya bengkak2 mata. betul tak ? *ni bagi mereke yang betul bercinta bukan playgirl*

ok straight to the point . ada fikir tak kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah dulu ?
tengok gambar tu apa korang rasa ? rasa tak diperlukan kan ? sedih kan ? tak mahu lah sedih sedih lagi ye. ada sebab semua tu berlaku. meh sini nak pujuk :)

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


tiba tiba aku teringat aku pernah bagitahu kat kawan aku. yan nama dia. dia sedih kecewa sebab buah hati pengarang jantung dia. tak tahu lah apa masalah. and ayat yang aku bagi dekat dia sungguh sempoi. aku sendiri tak perasan :p


''sebenarnya dia yang tak cukup baik untuk kau and now buat ape kau sedih atas kebodohon dia yang tak nampak kasih sayang kau?..tak payah sedih atas lelaki yang dah permainkan perasaan kau tapi berterima kasih dan bersyukur pada Allah sebab lelaki tu dah tunjuk warna dia yang sebenar sebelum korang kawen,sekurang kurang nyee belum terlambat''

hebat tak ayat aku ? kalau tak hebat jangan bagitahu ! :p lalala  .conclusion nya. ? hamboiii tak paham paham lagi ? fikir sendiri ye syg. mood nak taip habes dh :p



sumber : FACEBOOK

4 comments:

NOVA said...

sebap allah akn uji kita dari kegagalan yg kita hadapi dear... :)

Suhaili Othman said...

@nova
betul2 . Allah tahu kemampuan setiap hambaNya :)

NINA AMIRA said...

nice entry. sesuai menjadi pengajaran dan panduan masa depan.

Suhaili Othman said...

@nina amira
:) yup