The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Tuesday, October 11, 2011

Dah besar kan ? gedik nak nangis pasal apa? -.-

amboi kasar nya title kan. haha memain ja pon. sory naa. meh dok lepak lepak sat. tenangkan fikiran tu.. 

It's time to be a big girl now and big girl don't cry

perempuan selalu dikaitkan dengan air mata. tangisan. woahh.kira konon nya macam kaki cengeng lah.. tapi tak semua kaki cengeng :)

sekuat mana pon perempuan tu.jauh disudut hati dia ada jugak naluri lembut. yang mudah tersentuh. seriously. 

bila makin dewasa atau makin matang seseorang perempuan itu, hati dia akan semakin sensitif.akan makin mudah tersentuh. tak percaya? tengok perangai nenek korang :) tapi quotes yang ak bagi tu macam mana nak explain ?  

sebenarnya macam ni. bila kita dah besar.dah jadi seorang yang matang *matang ke -.- kita akan lebih paham situasi dah lebih tahu macam mana nak tangani nya. sebab tu. bila dah besar ni. jangan nangis nangis. nanti tak comel dah. hehehe. *ok aku merepek

The same girl who laughs and talks a lot and seems very happy, is also the girl who may cry herself to sleep. 

jangan nilai seseorang dari luaran. asal kau nampak dia tergelak gelak macam orang gila tak bermakna dia teda masalah.*amboi su ckp sabah:p  aku rasa mereka yang jarang tunjukkan kesedihan diorang adalah orang yang paling tak kuat. sebab dia malu nak tunjuk yang dia tu sebenanrnya tak kuat. hahaha.


tapi tak jugak kot. ntah terpulang lah. but seriously aku suka gila orang yang pandai sembunyi rasa sedih dia. sebab aku sendiri tak pandai nak sembunyikan *i guess someone can teach me ? huhu.

aku nak jadi kuat. tak mo nangis nangis. nanti mata bengkak jadi tak cantik.hahaha.

entry yang penuh kemerapuan aku -.-

3 comments:

Rosalia said...

mngs tu perkara biasa bg prmpn. bkn tnda lemah tp tnda cukup kuat untuk tahan semua yang dialami :) so tak slh nk ngs

AwieKashi said...

Ok..dah memahami ...
dan akan cuba lebih memahami gegerl lagi pas nie... :)

Suhaili Othman said...

@Rosalia
yup betul betul !

@awieKashi
wah untung lahh..hee~ semoga berjaya lh memahami gegerl ye :)