The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Monday, September 12, 2011

Cara kau menggambarkan diri kau.Jangan malukan diri sendiri :)

..:Assalamualaikum:..

Facebook sekarang jadi tempat makian remaja ye sekarang ? tempat maki dengan sepuas puas nya ? hishhh. mencarut carut benda tak senonoh.

cakap SENGAL,BENGONG,NGOKNGEK, aku terima lahh.sebab mcm comel sikit ayat tu *erk apa kau cakap ni* tapi kalau dah masuk tuttt tuttt tuttt. euwwww. weii tak malu ke ? kalau lelaki aku maafkan lagi. tapi kalau kaum hawa? yang bertudung lagi tu. dok maki mencarut carut dekat FB. haishhh.lagi lagi mencarut sebab seorang kaum adam.gado gado. aku malu kottt ...

nak tahu kenapa malu.? sebab itu mencerminkan diri korang. cuba bayangkan korang tengok profile pic acc FB seorang kaum hawa,bertudung, manis je rupa. tiba tiba dia post maki maki carut carut. apa yang korang fikir ? apa yang terlintas dekat kepala korang?

terus terang aku cakap. aku akan fikir perempuan tu perempuan jenis hape ntahh. jenis tak tahu adab sopan seorang perempuan. seriously.time tu jugak aku akan pandang rendah dekat dia.mungkin jugak aku akan hide segala post dia jangan bagi keluar dekat newsfeed aku. *kejam tak?


kenapa jadi macam ni ? nape dah hilang sopan santun korang ? sedihh lah. budi bahasa dah hilang. keayuaan dah hilang. aku tak tahu lah apa lagi hilang. -.-

berubah lah.jaga lah percakapan tu..maybe ada yang akan kata,

''biar lahhh.sekurang kurangnya diorang tak hipokrit.nak cover cover ayu''

meh aku bagitahu aku rela korang hipokrit dari korang tunjuk kelemahan korang.aku terpikir jugak. ada ke lelaki nak ngorat seorang perempuan yang budi bahasa dia macam SAMPAH ? maaf terkasar. cuba fikir lah.

nak mencarut carut terpulang kat korang. tapi bagi aku tak digalakkan korang post dekat FB atau laman laman sosial lain. sebab ramai gila akan baca then akan tafsir kau orang yang macam mana.nak carut nak maki.maki lah kau sorang sorang. aku pon mulut leh tahan.tapi insyaAllah aku tak terpikir untuk mencarut maki maki dalam FB. paling lebih pon. aku tapis kan ayat tu. HAHAH.

maaf sesiapa terasa.bila dah terasa.jangan lah buat donno je. BERUBAH LAH SAYANG. kan elok kalau kita jaga cara percakapan kita,budi bahasa kita.itu kan menggambar kan kita. apa aku cakap untuk kesedaran aku dan juga orang lain. fikir balik kelemahan kita. betulkan apa yang salah. memang tiada siapa sempurna.tapi sekurang kurang nya kita boleh berubah menjadi yang terbaik.insyaAllah :)



*jom buat kempen sifar maki ! :)

2 comments:

Amoychanteks said...

zaman sekarang. pasal pakwe pon boleh buat kaum hawa bermaki-makian kannn...

Suhaili Othman said...

hehe. biasa lahhh. dulu masa su tak matang pon macam tu jugak. tapi bila dah makin besar panjang.dah pandai guna akal fikiran. alhamdulillah cuba lah berubah :)