The Owner

I am a daughter, a sister, a niece, a cousin, a friend. I am a partner, a worker, a young girl and a grown woman. I am scared and confident, terrified and excited. I am caring and loving. I am shy and friendly. I am hardworking and determined, but a little scared on the inside. I pray to Allah and cry my tears. I smile on the outside, while im dying on the inside. one more thing I do believe in what they say a 'TRUE LOVE'. -Elly-

Followers

Thursday, September 13, 2012

Dia cantik.

Assalamualaikum.

nak pulun taip entry bebanyak. tapi malang . takde benda nak kongsikan. *sedih*

yang pasti nak kongsi kesedihan.boleh kan =)

ni gambar bulan 3 masa akak aku bertunang. nampak yang tengah tengah tu ? baju kurung bunga hijau. itu nenek :)

dua minggu sebelum puasa arwah tinggalkan kami kerana kanser hati yang telah melarat ke usus.sdia sakit tak lama. dalam beberapa bulan je. perut dia mula besar. hilang selera makan. but dia masih mampu berjalan. masih mampu bergelak tawa dengan anak cucu cicit.

hari arwah meninggal hari jumaat.time tu pon dia mampu bergurau gurau dengan anak anak dia lagi. alhamdulillah seminggu sebelum arwah meninggal mak aku sempat jaga dia seminggu. sebab kita orang je family yang duduk kuala lumpur.yang lain semua duduk dekat. jadi agak susah untuk mak aku jaga.

aku masih ingat berapa minggu sebelum dia meninggal tu. aku duduk melaka, jaga dia. masakkan untuk dia. lauk suhun tumis air dgn fucok sayur tu. pesakit kanser kena berpantang bila makan. aku masak pon tu je. tak sangka tu masakan last yang aku dapat masak untuk arwah. =( nek,su rindu.

masa seminggu sebelum dia meninggal, ayah bagi semangat kat dia. suruh dia bertahan sampai kakak nak kawen. dia senyum. dia tak berani janji. tapi ayah dah tahu. instinct ayah mengatakan nenek tak sempat. *nek,next week kakak kawen =(

aku rindu nenek. aku rindu bila balik kampung je dia tengah sibuk dengan pokok pokok dia. dia sangat suka bercucuk tanam.

nenek cantik sangat. sebab keturunan ada mix pakistan. Malbari Islam katanya. sebab tu mata nenek, hidung nenek. boleh dikatakan PERFECT. CANTIK. and muka mak banyak iras nenek. =)  muka cucu cucu semua dah mix bugis,jawa and india. heheh. gambar tu semua cucu and cicit perempuan.

next week kakak dah kawen. tapi nenek takde. takdapat pelok ciom dah.

su kuatkan semangat,

sama sama sedekahkan Al Fatihah ye =) terima kasih.

3 comments:

::dEyb:: said...

Al-Fatihah...semoga beliau ditempatkan dikalangan orang2 yang berimann...amin :)

Elly Othman said...

terima kasih kak deyb =)

::dEyb:: said...

same2 budak mixed! ;)